Waarom is Nicoll Peracha van de Vegetariërsbond op PuurFair?

| 27 juni 2016

AAEAAQAAAAAAAAXHAAAAJGVkMWUxM2QxLTNkYWMtNGJkZC1hMDNhLTQ5ZGRlYTM4ODBmNgVlees eten brengt de aarde in gevaar. Zo leidt de productie van veevoer tot grootschalige ontbossing. Ook zorgt de uitstoot van methaangas door de miljarden dieren in de bio-industrie voor meer broeikasgas dan alle transport op de wereld bij elkaar opgeteld. Als iedereen over zou stappen op peulvruchten, vegaburgers en alle andere lekkere plantaardige producten, zou in één klap de VN kilmaatdoelstelling zijn behaald. Minder vlees eten levert dus enorme milieuvoordelen op.

Doordat we zo veel vlees willen eten leidt dat ook tot dieronvriendelijke megastallen. Dat in Nederland meer dan 500.000 koeien nooit het daglicht zien, is voor mij onvoorstelbaar. Daar ben je als koe niet blij mee.

Zelf eet ik vegetarisch omdat ik het raar vind om dieren in krappe hokken te kweken, te doden en op te eten, terwijl er zoveel lekkere vegetarische alternatieven zijn. Gelukkig denken veel Nederlanders hetzelfde, en merk je dat het aanbod van vegetarische producten toe neemt. Bijna iedere week komt er wel een nieuw vega-product op de markt en sta ik ’s avonds te bakken en braden om deze nieuwe producten te testen.

De Vegetariërsbond helpt mensen bij hun keuze om steeds meer vegetarisch te eten. Op de website vindt je gratis informatie, tips en recepten.

Door zelf vegetarisch te eten draag ik bij aan de toekomst van de aarde en het welzijn van dieren. Ik kom als coördinator van het promotieteam van de Vegetariërsbond dan ook graag naar de PuurFair om alle bezoekers te laten proeven van lekkere vegetarische hapjes. Puur voor ons en Fair voor de dieren, daar hou ik van!

Category: Geen categorie, Nieuws

Comments are closed.

Partners: