Yum earth snoepjes: te lekker om terug te geven

| 29 juni 2016

triassicgarden_2Samen met mijn kinderen heb ik de eer een zending snoepjes van Yum Earth en Hey Yum te proberen. Ze worden geïmporteerd door BetterCandy, en zijn verkrijgbaar op PuurFair. Alleen al van het verhaal word ik blij: twee papa’s die hun kinderen geheel biologisch te eten gaven, en dat ook graag wilden op snoepgebied en daarom Yum Earth begonnen.
Op weg in de auto deel ik uit: Sour flowers, Triassic Garden en Magic forest van Hey Yum, evenals de fruit snacks en de Freshest fruit van Yum Earth. De lollies van YumEarth bewaar ik even voor wat oudere kinderen. Opvallend is de ietwat grauwe kleur van de zachte snoepjes, maar uit het filmpje op de website leer ik dat dat komt door de natuurlijke ingrediënten. Net zoiets als met troebel appelsap dus.

Lekker zuur
Mijn favoriet is de Sour flower: een tikje zuur, lekker fris. De wetenschap dat er met echt fruit is gewerkt maakt het nog smakelijker. Ook is het fijn dat er geen gluten inzitten: tegenwoordig hebben steeds meer kinderen een allergie ontwikkeld en je weet nooit precies welk kind als je een bende kinderen over de vloer hebt. De YumEarth zijn bovendien veganistisch want zonder het dierlijke gelatine.

Dino’s te populair
Ik krijg helaas geen kans de Triassic garden te proeven, want m’n kinderen zijn me te snel af. Ze krijgen bijna nooit snoepjes, en blijkbaar is de verleiding van het verorberen van de dino’s niet te weerstaan. Een halfvol zakje teruggeven is er niet bij. Nou ja, goedgekeurd door de doelgroep zeg maar.

Afval scheiden
Het enige punt van aandacht is het afval: het plastic is niet bio-afbreekbaar dus de ‘snoeppapiertjes’ moeten wel bij het plastic afval. Gelukkig staat er in bijna elk huishouden tegenwoordig een ton voor, al dan niet van BinBang ook aanwezig op PuurFair. Leren kinderen meteen wat afval scheiden is.BetterCandy bedankt!

Category: Nieuws

Comments are closed.

Partners: