PuurFair organiseert een drukbezochte Appelparade

| 16 juni 2017

PuurFair heeft dit jaar de organisatie van De Appelparade op biologisch fruitteeltbedrijf De Olmenhorst ter hand genomen. Het jaarlijkse Pinksterfeest in Lisserbroek was druk bezocht. Ruim 8000 mensen kwamen naar het evenement, die ruim 65 standhouders, muziek en theater bood voor het hele gezin.

De nieuwe organisatoren Jan Paul Reij en Tjitske Ypma van evenementenbureau PuurFair kijken tevreden terug. “We hebben heel veel goede reacties gekregen van bezoekers en standhouders. Volgend jaar gaan we proberen het feestje nog groener te maken”, zegt Tjitske Ypma.

 

Groene start gemaakt

Dit jaar was er een start gemaakt met groene activiteiten: een eetbare plantenwandeling die veel deelnemers trok, theater rondom duurzaamheid en het festival bood prullenbakken voor afvalscheiding. Ook waren er standhouders zoals Emax Domina en De Meerpalen die puur gerecyclede producten maken.

 

Slow bike

Daarbij was er passend entertainment: slow bike wedstrijdjes, die laten zien dat niet altijd alles snel hoeft. Dit naast de skelters, het poppentheater en live optredens van Jazztrack, Blouw, Acoustic Blue en Mad shack. Tjitske: “Want de Appelparade is in de eerste plaats een relax festival.”

 

Relaxed door groene omgeving

De komende jaren willen de organisatoren naar een nog groener productenaanbod en nog meer verbinding met de boomgaard. “Het biologisch fruitteelt bedrijf leent zich fantastisch voor activiteiten rondom voedsel. Hier ervaar je waar je eten vandaan komt en zie je wat voor effect het heeft als je biologisch eet. Het landgoed barst van de biodiversiteit. Daar word je als mens ook heel relaxed van”, zegt Tjitske Ypma. Het thema duurzaamheid staat ook centraal bij het evenement PuurFair wat 17 september op de Westergasfabriek plaatsvindt.

www.appelparade.nl

 

 

 

 

 

 

Category: Nieuws

Comments are closed.

Partners: