Bezoekers

WAAROM PUUR FAIR?

Nadenken over het verkleinen van je voetafdruk en het kopen van eerlijke producten wordt steeds gewoner. Niet verwonderlijk nu we klimaatverandering aan den lijve ondervinden.
Een voorwaarde voor duurzaam consumeren is voor jou net als voor de meeste Nederlanders, dat het in je leefstijl past. Vooral wanneer producten makkelijk verkrijgbaar zijn via bijvoorbeeld supermarkt of internet, wil het nog wel eens lukken. Helaas zetten de grote bedrijven nog onvoldoende in op duurzaamheid, en moet je als consument veel moeite doen om op een hoger level te komen.
PuurFair helpt consumenten hun weg naar goede, gezonde en eerlijke producten te vinden, met de jaarlijkse beurs en met online platforms.

Journalist Tjitske Ypma begon met een eerste editie van de beurs PuurFair. Daarna sloot Jan Paul Reij aan als producer en organisator. Hij is thuis in de wereld van biologisch en in het creëren van duurzame ketens. ‘Biologisch eten is al heel gewoon aan het worden, je vindt het gelukkig in vrijwel iedere supermarkt. Op breder vlak duurzaam consumeren wil de klant wel, maar het mainstream aanbod biedt het nog niet. En als mensen ergens moeite voor moeten doen, wordt de kans kleiner dat het ook daadwerkelijk gebeurd. PuurFair helpt een handje: wij brengen allerlei aansprekende diensten en producten onder 1 dak.’

Beursaanbiedingen
Standhouders geven kortingen op de beurs, zodat de drempel lager wordt om iets te proberen. Profiteer ervan. Daarna is er dan via webshops vaak makkelijk aan te komen.
‘We sporen consumenten aan om kritisch te zijn naar de aanbieders: enerzijds moeten de producenten naar de klant toe bewegen. Bijvoorbeeld een groenteverkoper zou naast versproducten ook droogproducten kunnen aanbieden, zodat het gemak vergroot wordt en de logistiek betaalbaar. Dat wil toch iedereen? Anderzijds wil de klant de weg vinden, en overtuigd worden dat eerlijke producten echt beter zijn, voor jezelf en voor de wereld. Bijvoorbeeld: liever een gifvrije, ademende muur dan een plastic huis toch? Vraag erom, wij helpen daarbij’, zegt Puur Fair.

 

Partners: