Programma

Dit jaar doet Genoeg mee met PuurFair: ze gaat haar 25 jarig jubileum bij ons vieren met fantastische lezingen. Zie de crowdfundings actie die daarvoor nu gaan is op Voordekunst. Fantastische sprekers als Bea Johnson, Babette Porcelein en Christian feller komen met hun inspirerende verhalen over een gelukkiger leven met minder.

De Genoeg lezingen vinden deels plaats in de zijbeuk van onze Zuiveringshal. De andere lezingen in het Transformatorhuis schuin aan de overkant. Mensen die naar de Genoegdag komen, hebben automatisch een kaartje voor PuurFair.

Lezingen en workshops

Maar ook op de beursvloer zijn lezingen en workshops. Wat te denken van het testen van een elektrische Car2go auto, het krijgen van tips voor groen kindervervoer of het mee helpen bouwen aan een duurzaam huis? Ook kunnen kinderen blije bijen ballen maken bij Bio-Ron, slow biken of spelen met duurzaam speelgoed van Tjutjoo. Een andere kids verrassing is nog in aantocht.

Heb jij ook een interessant verhaal? Klop bij ons aan. Met name standhouders die met ziel en zaligheid een nieuw product hebben uitgevonden zijn van harte welkom om naast hun stand gratis een lezing te mogen geven.

Vorig jaar waren bezoekers heel enthousiast over bijvoorbeeld het blije bijen ballen maken met Bio-Ron, het zelf maken van lijnolieverf bij Natuurlijk kleurrijk, groene raamdecoraties maken, aangrijpende verhalen over de huidige situatie en conditie van onze zeeën. En nog veel meer.

Dit jaar zullen we ook weer e-mobiliteit laten testen, een kids plein inrichten voor spullen en spelen, een bouw plein, een voedingsplein, een bouwplein en een groot lifestyle plein. 

Heb je een idee voor een activiteit of lezing? Mail even naar info@puurfair.nl

OP PUUR FAIR 2016 KON JE:

 1. duurzaam shoppen bij tientallen stands, producten proeven en testen
 2. een eetbare plantenwandeling doen in het nabijgelegen park (12.00 en 15.00 u)
 3. allerlei e-motion tests doen: Stromer fietsen testen, tot 45 km/u!
 4. een Thaise theeceremonie bijwonen
 5. raamtuinen leren maken
 6. lezingen volgen, zoals van de NVRD over afval: wat gebeurt er met ons afval?
 7. A new zero: hoe kun je zelf afval voorkomen?
 8. BinBang: wat kun je zelf aan afvalscheiding doen?
 9. leren over natuurlijke cosmetica en het waarom ervan, plus genieten van een massage
 10. een lezing bijwonen van onderwaterfotograaf Dos Winkel van Sea First over de zee
 11. leren over isolatie en duurzame energie, ook voor je eigen huis
 12. allerlei lekker eten proeven, vl vegetarisch
 13. shoppen met leuke aanbiedingen bij de tientallen stands, bijvoorbeeld fair trade kleding
 14. blije bijen ballen maken met je kind (of je kind blije ballen laten maken terwijl je shopt)
 15. Teken en schilderlessen voor kinderen onder leiding van Fia Visser
 16. meedoen aan een energiequiz
 17. een Meermetminder box winnen
 18. en nog veel meer!

Voor het laatste nieuws: volg ons hier, op Facebook of op Twitter.


INHOUD PRESENTATIES

Jessie Kroon van A New Zero: hoe leeft ze zelf zonder afval?

Jessie Kroon had voorheen een fulltime baan als communicatiemedewerker. Nu gaat ze fulltime de wereld afvalvrij maken. Want ze heeft al ontdekt hoe je ook met een moderne leefstijl bijna afvalvrij kunt leven. Laat je mond openvallen van verbazing! Ze nodigt je uit mee te doen aan een plastic dieet.

Anja Cheriakova van BinBang helpt je met afval scheiden

Binbang is een startup van Anja Cheriakova, die deze bijzondere afvalscheidingsbakken heeft bedacht, speciaal voor in kleine huishoudens en kantoren. Ze heeft in een wedstrijd 75 huishoudens zover gekregen van 23 naar 5,9 kilo restafval te gaan.

NVRD: Wat gebeurt er met ons afval?

De NVRD is de vereniging van milieudiensten in Nederland. Zij komt op PuurFair vertellen wat er gebeurt met het ingezamelde afval, en hoe je dit het best in kunt leveren. Maakt het uit dat er plastic deksels in de glascontainer eindigen? Waar horen yoghurtpakken met nog een restje yoghurt erin en in hoeverre is papier herbruikbaar?

Prosuber: bouw mee aan het bos van de toekomst!

Arnoud Hanenburg is oprichter van Prosuber en heeft een missie: het gebruik van de kurkeik stimuleren en tegelijkertijd meer bomen op aarde te laten groeien. Kurk is fantastisch isolatiemateriaal. Arnoud legt uit wat zijn #Bosvandetoekomst is en je kunt voor in je eigen huis een kurkeikje kopen voor € 10.

Sea First: de verbindingen tussen het leven in de zee en op land

Dos Winkel van Sea First legt uit wat het verband is tussen ons leven op het land en dat in de zee. Sea First vindt het belangrijk dat we de oceanen erkennen als essentieel onderdeel van het leven op aarde en dat we deze beschermen. In de lezing is zowel de pracht van het onderwaterleven te aanschouwen als dat er aandacht is voor zorgen en problemen.

T shared: tegen kleding overproductie

Jeroen van der Heide van T shared heeft 16 jaar gewerkt in de kledingbranche. Hij heeft genoeg van de overproductie en de tol die mens en milieu daarvoor betaalt. Nu werkt hij met T Shared aan productie van kleding on demand: bestel van tevoren je t shirt en je weet dat er niks door de shredder hoeft te gaan zoals bij overgebleven industriekleding.

Vegetariersbond: eet geen of minder vlees

De vegetariërsbond laat zien wat het effect van het eten van vlees is, en hoe het lekker anders kan.

The Waste transformers: van gft naar energie (English)

Lara van Druten vertelt hoe ze verschillende biovergisters over de wereld beheert, en wat het effect is. Ze maakt van gft energie dat via Vandebron ook bij jou kan komen.

LIVE STREAM WITH GHANA

Faustina Essando does research on climate change and small scale farmers, she will tell you all about it!


GRATIS VERMELDING VAN ALLE STANDHOUDERS


Het Beursmagazine-puurfair-2016 kun je hier lezen.
Ook voor leuke groene winkel – en webshop adressen!

Partners: